Stilte

Wat dien je? Een journaling vraag die ik mensen stelde als onderdeel van de Silent Advent Calendar. Toen ik de vraag stelde zat ik aan de rand van een van onze weides, uitzicht op een laagje rijp op het gras, en in een dikke jas. Het antwoord volgde vrijwel meteen. Ik dien dit stuk land, ‘ons landje’; ik dien de heilige stilte; en ik dien de mensen die de stilte willen verkennen.

Stilte is voor mij een heilige ruimte. Het gaat niet eens per sé om de afwezigheid van geluid, hoewel dat helpt. Het is veeleer een diepe stilte die je kunt binnen gaan, en die je soms in jezelf kunt vinden. De stilte is niet altijd mooi, of fijn. Soms is hij ongemakkelijk of irritant, soms heel saai, maar veel vaker is het een ruimte die rijk gevuld is met dingen die we in de drukke wereld van nu niet meer horen kunnen.

Studio Stilte werkt met stilte. Op onze kleine boerderij bieden we kleine retraite weken en weekenden, en we hebben ook ruimte voor individuele retraite gasten. Vaak komen mensen omdat ze ernaar verlangen na te denken, te schrijven, in de werkplaats te schilderen, of ook om de velden en het wad te gebruiken voor helderheid en vergezichten.

Meer informatie is beschikbaar op workingsilence.com